Rulada de urzici

de susu in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2010 | 4637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 oua
  • 300 g branza de care doriti
  • Ceapa verde
  • 1 ceapa alba
  • O gramada mare de urzici
  • Marar
  • Piper alb
  • Cativa catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de urzici:

Urzicile se curata de codite si apoi se spala in multe ape pana ne plictisim. Se scot cu mana urzicile penru a ramane apa cu nisip. Ceapa alba si usturoiul se toaca marunt. Intre timp se pune apa la fiert impreuna cu niste condimente. Cand da in clocot se adauga urzicile si se fierb vreo 10 minute. Se strecor, se toaca marunt, se caleste ceapa in ulei incins dupa care se adauga usturoiul si la urma urzicile. Se mai adauga putina apa de la fiertura de urzici si se mai lasa 10 minute pe foc. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza si ele separat si apoi se amesteca cele doua compozitii impreuna cu mararul tocat. piperul si branza sfaramata sau data prin razatoarea mica. Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt si se pune compozitia de omleta. Se da la cuptor pentru vreo 15 minute, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se rastoarna pe alta foaie de copt si cu ajutorul unei pensule se unge hartia lipita de omleta cu apa rece pentru a se dezlipi mai usor cat e calda. Se ruleaza imediat cat e calda si se lasa pana la racire. Se desface si se umple cu compozitia de urzici scursa bine si apoi se ruleaza. Se pune in folie alimentara sau de aluminiu si se da la rece pentru cateva ore. Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

kamy 1

11.12.2010, 12:28

super rulada si trandafirul am avut si eu unul rosu...dar intr-un an,l-am scos afara cand mi-am schimbat mobila si a dat inghetul noaptea nimeni nu s-a asteptat nu-l mai am da nici rabdare cu un pui sa creasca ala avea vreo 2 m si venea o tanti de mi-l tundea era tulpina dreapta si ca o bila coroana....super

MotanLaOale 1

13.12.2010, 10:56

andreea_angelo 1

03.12.2012, 16:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte